of je mosterd lust
merkontwikkeling en visuele vormgeving
'Of je mosterd lust!' is de titel van een kookboek waarin heerlijke gerechten staan die bereid zijn met Doesburgse mosterd en azijnsoorten. Tamara Verheij-Wenting van uitgeverij Inbeeldt heeft ons gevraagd de foodstyling te doen voor de fotoshoot. Alle gerechten die op de foto's staan zijn ook werkelijk gekookt voor het maken van de foto's.
104 'Of je mostert lust!'
Risotto met doesburgse mosterd, paddestoelen, tijm en chorizo
36 'Of je mosterd lust!'
Wortelsoep met gember, kokosmelk en amandelen
HOMEMADE MOSTERD
Voorbereidingstijd: 45 minuten
Bereidingstijd: 90 minuten
4 personen
Dit heb je nodig:
4 el geel mosterdzaad
4 el bruin mosterdzaad
90 ml water
2 el appelazijn
2 el zuurkoolsap
1 tl zeezout
1 el honing
1/2 citroen uitgeperst
2 tenen knoflook uit de pers
2 sjalotjes
Zo maak je het:
Doe alle ingredi.nten bij elkaar in een plastic of glazen kom en
laat dit buiten de koelkast een nacht staan. Doe het mengsel
in een blender en pureer alles tothet op mosterd lijkt. Als het
te dik is, dan doe je er wat azijn bij. Schep de mosterd in
schone potjes die je kunt afsluiten.
De mosterd moet minimaal drie dagen buiten de
koelkast rijpen. Na het rijpen, bewaar je de mosterd in de koelkast
Voor de de pittige variant kijk in het kookboek 'of je mosterd lust'
132 'Of je mosterd lust!' Azijntaart
62 'Of je mosterd lust!' Mosterdbladsoep met gember, curry en miso
'Een mosterdzaadje beoordeel je niet op
zijn grootte maar op zijn smaak.'
110 'Of je mosterd lust!' Vlierbloesem shrub
COLOFON OF JE MOSTERD LUST
merkverhaal - foodstyling
artistiek leider
Buro Wonderbaar
Grafische vormgeving
Luuk Wezendonk
Fotografie
Tamara Verweij-Henting