of je mosterd lust

merkontwikkeling en visuele vormgeving

of je mosterd lust

'Of je mosterd lust!' is de titel van een kookboek waarin heerlijke gerechten staan die bereid zijn met Doesburgse mosterd en azijnsoorten. Tamara Verheij-Wenting van uitgeverij Inbeeldt heeft ons gevraagd de foodstyling te doen voor de fotoshoot. Alle gerechten die op de foto's staan zijn ook werkelijk gekookt voor het maken van de foto's.

 

 

 

 


 


20160720-_MG_9947

104   'Of je mostert lust!'  
Risotto met doesburgse mosterd, paddestoelen, tijm en chorizo

20160720-_MG_9888a-2
_MG_0801a

36   'Of je mosterd lust!'  
Wortelsoep met gember, kokosmelk en amandelen

_MG_9024

HOMEMADE MOSTERD

Voorbereidingstijd: 45 minuten
Bereidingstijd: 90 minuten

4 personen

Dit heb je nodig:
4 el geel mosterdzaad
4 el bruin mosterdzaad
90 ml water
2 el appelazijn
2 el zuurkoolsap
1 tl zeezout
1 el honing
1/2 citroen uitgeperst
2 tenen knoflook uit de pers
2 sjalotjes

Zo maak je het:
Doe alle ingredi.nten bij elkaar in een plastic of glazen kom en
laat dit buiten de koelkast een nacht staan. Doe het mengsel
in een blender en pureer alles tothet op mosterd lijkt. Als het
te dik is, dan doe je er wat azijn bij. Schep de mosterd in
schone potjes die je kunt afsluiten. 

De mosterd moet minimaal drie dagen buiten de
koelkast rijpen. Na het rijpen, bewaar je de mosterd in de koelkast

Voor de de pittige variant kijk in het kookboek 'of je mosterd lust'

Schermafbeelding-2020-11-17-om-151712

 


 

 

_MG_8482a

132   'Of je mosterd lust!'   Azijntaart 

_MG_0925

62  'Of je mosterd lust!'   Mosterdbladsoep met gember, curry en miso

_MG_9873a-stil-leven-kabeljauw
 

 

'Een mosterdzaadje beoordeel je niet op
zijn grootte maar op zijn smaak.'

 

 
_MG_9094

110   'Of je mosterd lust!'   Vlierbloesem shrub 

COLOFON  OF JE MOSTERD LUST

merkverhaal - foodstyling
artistiek leider
Buro Wonderbaar

 

Grafische vormgeving
Luuk Wezendonk

Fotografie
Tamara Verweij-Henting